HSYK, atamalardaki prensip kararlarını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2011 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 Yaz Kararnamesi'nin yankıları devam ederken, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2011 Sonbahar Kararnamesi'nin hazırlıklarına başladı. Adli ve idari yargı hâkim ve savcılarının 2011 yılı Sonbahar Kararnamesi atamalarında uygulanacak prensipleri ve kararname takvimini belirleyen HSYK kararnamede öncelikle atanma talebi olanların durumlarını değerlendireceğini açıkladı. Sonbahar Kararnamesine ilişkin bir duyuru yayımlayan HSYK, re'sen atamaların ise ihtiyacın karşılanamaması halinde, disiplin ve hizmet gerekleri göz önüne alınarak yapılacağını duyurdu.

2011 YILI ADLİ VE İDARİ YARGIb SONBAHAR KARARNAMELERİNE İLİŞKİN DUYURU

Adlî ve idari yargı hâkim ve savcılarının 2011 yılı Sonbahar kararnamesi atamalarında uygulanacak prensipler ve kararname takvimi ekte yayımlanmış bulunmaktadır.

2011 yılı Sonbahar kararnamesinde öncelikle atanma talebi olanların durumları değerlendirilecek olup, re'sen atamalar ancak ihtiyacın karşılanamaması halinde, disiplin ve hizmet gerekleri göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir.

Hâkim ve savcılarımızın belirtilen tarihe kadar yapacakları başvurular sonucu boşalması muhtemel yerler ile değişik nedenlerle (emeklilik, meslekten çekilme, atama yapılamaması vb) boş bulunan yerler ikinci ilan ile duyurulacaktır. İlk ilan üzerine atanma talebinde bulunan hâkim ve savcılarımız, ikinci ilan üzerine yeniden ilave tercihte bulunabileceklerdir. İlk ilanda belirtilen süre içerisinde talepte bulunmayan veya süre ve hizmet gerekleri nedeniyle kararname taslağında yer almayan hâkim ve savcılarımızın (sonradan ortaya çıkan mazereti bulunanlar hariç) ikinci ilan üzerine yapacakları başvurular dikkate alınmayacaktır.

29/07/2011 tarihinde adli yargı hâkim-savcı adaylarının kuraları çekileceğinden, bu ilanda boş mahaller belirtilmemiştir. Kura planlamasından sonra yapılacak ek ilanda boş bulunan yerler duyurulacaktır.

Hâkim ve savcılarımızın yazılı talepleri titizlikle değerlendirildiğinden meslektaşlarımızın, değerli olan zaman ve emek kaybına sebebiyet vermemeleri için bizzat gelmelerine gerek olmayıp, taleplerini yazılı olarak Genel Sekreterliğimize göndermeleri yeterli olacaktır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunar, tüm meslektaşlarımıza başarılar dileriz.

EK 1 : Adli Yargı Atama Kararnamesine İlişkin Prensip Kararı

EK 2 : Adli Yargı atama talep formu

EK 3 : İdari Yargı Atama Kararnamesine İlişkin Prensip Kararı

EK 4 : İdari Yargı atama talep formu

EK 5 : Sonbahar Kararnamesine ilişkin takvim

EK 6 : Atama ve Yetki taleplerinin gönderilmesi yöntemi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber